FINSTILT

För din egen säkerhets skull ber vi dig att titta igenom även det finstilta och ta reda på vad som gäller för just din resa. Ibland kan det oväntade hända och då är det bra att ha kunskap om vad som kan göras av dig och vad vi kan göra för dig.

FÖRSÄKRING

När du reser, för affärer eller nöje, är det mycket viktigt att du är ordentligt försäkrad och att din eller ditt företags försäkringsbolag är ansvarig för detta. Tar du separat försäkring, samarbetar vi med European Travel Insurance. NOTERA! Avbeställningsskydd måste köpas vid bokning.

REKOMMENDATION

Det händer mycket i vår värld och ibland avskräcker det dig från att besöka vissa platser. Aktuell information finns på utrikesdepartementets hemsida.

PASS & VISUM

Du måste alltid ha rätt pass och ibland ett visum eller annat inresetillstånd för att besöka vissa länder. Det är varje resenärens ansvar att se till att du har alla nödvändiga tillstånd, visum och pass in i ett annat land.

Var uppmärksam på att vissa länder kräver att passet är giltigt 6 månader efter avslutad resa. Observera också att vissa länder har särskilda regler för andra stämplar i passet. Det är mycket viktigt att du undersöker alla krav och bestämmelser som gäller för det land eller de länder du planerar att besöka på din resa. Vid minsta tvivel, kontakta landets ambassad eller konsulat.

Mer information finns på polisen.se och visumdirekt.se

VACCINATIONER & HÄLSA

Rådgivning om vaccinationer och andra reseprofylax är komplicerade eftersom rådet måste vara individuellt utformat för varje enskilt fall av behörig läkare. Kontakta din närmaste klinik eller vaccinationscentral . Allmänna rekommendationer kan hittas genom vaccinationsguide.

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Vi hanterar dina personliga uppgifter enligt lagen om PUL.

ÖVRIGT

När du reser utomlands bör du beställa det europeiska sjukförsäkringskortet.
eXcits följer Svenska Resebyråföreningens villkor för bagage.
Konsumentverket informerar vidare om de rättigheter och skyldigheter du har när du är på resande fot.